Geslaagde open dag

Het AspergeGilde Peel en Maas en Wulms Asperges kijken terug op een geslaagde open dag. Zondag 27 mei vond de open dag plaats bij het agrarisch bedrijf van Wulms Asperges, gelegen aan de Roode Eggeweg 11 in Kessel en actief in de aspergeteelt en vollgegrondstuinbouw.

Samen met haar vrienden en sponsoren heeft het AspergeGilde op zondag 27 mei veel bezoekers mee genomen naar de wereld van de asperges. De vele bezoekers hebben kennis gemaakt met de aspergeteelt in alle facetten. En natuurlijk was er ook gelegenheid om te genieten van heerlijke (barbecue) aspergehapjes of een lekker drankje. Ondertussen hebben de kinderen zich prima vermaakt op het springkussen. Kortom er was van alles te beleven voor jong en oud!

Wulms Asperges en het AspergeGilde Peel en Maas bedanken eenieder die heeft bijgedragen aan het succes van deze geslaagde open dag!

 

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge risotto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300g witte asperges, geschild
  • 300g groene asperges
  • 1 bosje verse munt (20g), alleen de blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50ml olijfolie extra vierge
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300g risotto
  • 150ml droge witte wijn
  • 1liter aspergekookvocht of groentebouillon
  • 125ml crème fraîche
  • Staafmixer

Bereiding

Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3cm. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar. Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in 4 diepe borden. Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra parmezaanse kaas over.

Hoofdsponsors

Facebook