Geslaagd event 'De Smaak van Peel en Maas'

Wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van 'De Smaak van Peel en Maas, met asperges in de hoofrol'. Op Hemelvaartsdag (10 mei) vond dit mooie event plaats in het centrum van Panningen.

Omroep P&M maakte een mooie reportage van het event.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ambassadeurs AspergeGilde Peel en Maas overhandigen de laatste asperges aan chef-kok van Château De Raay

Op zaterdag 24 juni jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk afgesloten. De ambassadeurs van 2017 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de chef-kok van Sandton Château De Raay in Baarlo. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig bij deze afsluiting van het aspergeseizoen 2017.

Het gezelschap verzamelde zich om 19.30 uur bij Sandton Château De Raay. Hier overhandigden de aanwezige ambassadeurs van 2017, Tim Gilissen en Hanny Kuijpers, de laatste asperges aan de chef-kok van Château De Raay. Voorzitter van het AspergeGilde Mat Kersten gaf na een korte terugblik op het seizoen 2017 het startsein voor de feestelijke en informele afsluiting. In Château De Raay genoot het gezelschap van een drankje, heerlijke hapjes en een rondleiding. Een mooie afsluiting van het Aspergeseizoen 2017!

Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die tijdens het aspergeseizoen 2017 heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio.

 Aspergemagazine7542

Aspergemagazine7548

aspergemagazine7589

Hoofdsponsors

Facebook

wo 23 mei 2018 10:44

Genieten van de heerlijke smaakvolle asperges uit Peel en Maas kan op vele manieren. We hebben deze week een heerlijk aspergerecept voor u geselecteerd: Aspergerisotto met muntpesto. Kijk snel op onze website voor het recept van dit heerlijk gerecht! http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/recepten/aspergerecepten/27-aspergerisotto-met-muntpesto

 
za 19 mei 2018 12:18

De leden van het AspergeGilde Peel en Maas nodigen u uit: Open dag bij Wulms Asperges op zondag 27 mei. Samen met onze vrienden en sponsoren nemen wij u mee naar de wereld van de aspergeteelt. Geniet van gezonde aspergehapjes en een heerlijk drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkussen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud! Wij heten u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur bij Wulms Asperges, Roode Eggeweg 11 in Kessel!

 
vr 18 mei 2018 12:04

AspergeGilde Peel en Maas stelt met trots de HOOFDSPONSOREN aan u voor: - Agrea - Alfa accountants en adviseurs - Neessen aardbei & aspergeplanten - Rabobank Peel, Maas en Leudal - Teboza Asperges - Zon fruit & vegetables

 
zo 13 mei 2018 11:16

Op zondag 27 mei a.s. organiseert het AspergeGilde Peel en Maas i.s.m. Wulms Asperges een open dag. Wulms Asperges is gelegen in Kessel aan de Roode Eggeweg 11. Het aspergebedrijf is zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 geopend voor publiek. Maak kennis met de aspergeteelt en kom gezond genieten van asperges! Tijdens de open dag zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. En natuurlijk kun u genieten van een lekker drankje met heerlijke aspergehapjes van de barbecue. Wulms Asperges en het AspergeGilde heten u van harte welkom!

 

0

0

14

za 12 mei 2018 10:35

Het schillen van asperges gaat het beste met een aardappelschilmesje of een speciaal asperge-schilmesje. Begin met het schillen een duimbreedte vanaf het ‘kopje’, schil vervolgens in één beweging door naar het ‘kontje’. Snijd van het ‘kontje’ een klein stukje af.