Geslaagde opening aspergeseizoen 2019

Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe. AspergeGilde Peel en Maas kijkt terug op een zeer geslaagde opening en open dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperge helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2018. Daarnaast hebben Bo ter Ham en Yvette Kip een verrassend optreden verzorgd. Ook werden de ambassadeurs voor 2019 voorgesteld, dit zijn:

  • Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV)
  • Frank Laenen (Equestrian Centre De Peelbergen)
  • Paul Sanders (wethouder Gemeente Peel en Maas)
  • Will Teeuwen (Teboza)

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2019.  Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht Frank Laenen  van Equestrian Centre De Peelbergen zich voor € 340 eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Alzheimer Café Peel en Maas.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 16.30 uur een open dag op het bedrijf van de familie Linders. Vele bezoekers hebben kennisgemaakt met de asperge- en rabarberteelt. Ze genoten van heerlijke asperge- en rabarberhapjes en zijn van alles te weten gekomen over asperges en rabarber. De bijdrages van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet door de familie Linders hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Het AspergeGilde Peel en Maas organiseert jaarlijks diverse activiteiten, met name tijdens het aspergeseizoen. Jaarlijks wordt bijvoorbeeld de opening van het aspergeseizoen groots gevierd en staat Hemelvaartsdag in het centrum van Panningen in het teken van de AspergeShopdag.

Deze activiteiten organiseren we niet alleen, maar in samenwerking met vrienden en andere partijen in Peel en Maas die de asperges hoog in het vaandel hebben staan. Naast onze eigen activiteiten, bieden onze vrienden diverse asperge-arrangementen aan en kunt u in Peel en Maas op vele locaties genieten van heerlijke aspergemenu’s. Kijk op de sub pagina’s voor meer informatie en beleef de asperges in Peel en Maas in optima forma.

25-03-19 - maandag, 24 juni 2019 Excursies bij aspergebedrijven

donderdag, 30 mei 2019 De Dag van Morgen

Hoofdsponsors

Facebook

wo 22 mei 2019 14:06

EVEN VOORSTELLEN! Leon en Angelique Peeters van Maatschap Peeters zijn getrouwd en hebben twee kinderen: Linda en Stan. Samen runnen ze hun gemengd bedrijf (aspergeteelt en aardbeienteelt) in Beringe. Je kunt hun verse asperges kopen bij de zelfbedieningskast bij hun bedrijf. http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=45:maatschap-peeters&catid=12:telers&Itemid=101

 
wo 22 mei 2019 11:40

Het schillen van asperges gaat het beste met een aardappelschilmesje of een speciaal asperge-schilmesje. Begin met het schillen een duimbreedte vanaf het ‘kopje’, schil vervolgens in één beweging door naar het ‘kontje’. Snijd van het ‘kontje’ een klein stukje af.

 
zo 19 mei 2019 12:15

AspergeGilde heeft ruim 20 trotse leden! Veel van onze telers hebben huisverkoop. Kijk op onze website voor alle informatie over onze telers: http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/telers

 
vr 17 mei 2019 12:02

Aspergesoep is altijd heerlijk als voorafje of als maaltijdsoep! AspergeGilde heeft een heerlijk recept voor u: Aspergesoep met roomkaas en kruiden. Kijk snel op onze website voor het recept: http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/recepten/aspergerecepten/30-aspergesoep-met-roomkaas-en-kruiden

 
vr 17 mei 2019 6:00

Weer eens wat anders, en lekker; gefrituurde asperges!